Een bijzondere concertuitvoering wás het, dat bleek wel uit het oorverdovende applaus na de finale die door het dames- en herenkoor van de Plechelmuskerk uit De Lutte, het Städtische Chor uit Nordhorn én Hooge Noodt uit Overdinkel gezamenlijk werd uitgevoerd. Een koorbezetting van ongeveer 100 zangers en zangeressen is dan ook geen alledaagse gebeurtenis.

Voor deze spetterende finale konden de drie koren afzonderlijk hun kwaliteiten tonen. Het werd duidelijk dat ieder koor een individuele signatuur had : Het Städtische Chor uit Nordhorn mocht het spits afbijten; de traditionele en sfeervolle Duitse kerstliederen, afgewisseld met een zeemanslied van Freddy Quinn, waren op het lijf geschreven van deze mannen. De drie sopranen die een aantal liederen samen met het mannenkoor zongen, gaven een mooi contrast aan het sonore mannengeluid.

Hooge Noodt, “ons” koor uit Overdinkel dus, vertolkte voornamelijk Engelstalige populaire kerstliedjes, een totaal andere invalshoek voor de kerstsfeer. De ceremoniemeester liet zich zelfs zo meevoeren door de uitvoering, dat hij buiten spreekwoordelijk de sneeuw naar beneden zag dwarrelen. En dat bij temperaturen ver boven nul !

De individuele optredens werden afgesloten door het dames- en herenkoor van de Plechelmuskerk uit De Lutte. Het koor van ongeveer 50 zangers en zangeressen produceerde een volle en sfeervolle klank, die in deze kerk prachtig tot zijn recht kwam. Hier waren Franse liederen de leidraad voor dit optreden.

Daarna was er, zoals in het begin reeds aangeduid, de samenzang van de drie koren, met een “muur” aan geluid waarmee de oren van de luisteraars en de stevigheid van de constructie van de kerk nog even op de proef gesteld werden.

Al met al een geweldige belevenis, niet alleen voor de aanwezigen maar ook voor alle koorleden.
Deze avond was niet mogelijk geweest zonder de bezielende leiding van Raymond Breukers, de dirigent van de drie koren, en ook niet zonder de fantastische begeleiding van Quinte Breukers op de piano en Rob Breukers met het slagwerk.

Ook de achtergrondinformatie van de uitgevoerde stukken door de ceremoniemeester en de uitvoeringen op het kerkorgel in de pauzes completeerden het geheel.

Het daverende applaus aan het eind was voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en volkomen terecht !

Hier een korte impressie door een aantal opnames van het concert :

2013-12-14 001

2013-12-14 002 2013-12-14 008 2013-12-14 016 2013-12-14 024 2013-12-14 030 2013-12-14 036