Magische kerstsfeer tijdens het kerstconcert van Hooge Noodt in de kapel van de Bernardusstichting.

Bezoekers aan de 2013-uitvoering van het jaarlijkse kerstconcert van Hooge Noodt, die inmiddels al als klassieker op de agenda van “de” liefhebber gezet kan worden, werden bij de entree al door een met kaarsen verlichte trapopgang naar de in kerstsfeer versierde kapel geleid.
Toen de verlichting werd gedimd, waren de prachtige pianoklanken van Quinte Breukers waarmee het eerste lied werd ingeleid de opmaat voor een sfeervol kerstconcert, waar afwisseling troef was : Kerstliederen in diverse talen (tot het twents aan toe), vlotte liedjes afgewisseld met langzame gedragen liederen, solo en trio-zangpartijen, intermezzo’s door verhalen, gedichten en prachtige instrumentale pianopartijen.
Zonder uitzondering prachtige vertolkingen, die ook door het talrijke publiek in de volledig bezette kapel enthousiast werden ontvangen.
Het geeft een geweldig en warm gevoel als tijdens en na een concert iedereen zo enthousiast is en zo positief geraakt door het gebodene.
Dit is natuurlijk ook fantastisch voor degenen die elk jaar weer hun best doen om er voor het publiek een mooi concert van te maken en een bemoediging om er ook volgend jaar weer “voor te gaan”.

Zo’n “magisch” gebeuren laat de kaarsen ook spreekwoordelijk voor iedereen branden.

De navolgende foto’s geven een kleine impressie van het concert :

Kerst201309kopie   Kerst201319kopie

 

Kerst201313kopie   Kerst201314kopie

 

Kerst201323kopie Kerst201325kopie